На сучасній кухні, повинна бути встановлена універсальна, якісна і практична сантехніка.
Перш за все, при плануванні кухні необхідно визначитися з вимогами по функціональності. Невід'ємною складовою будь-якої кухні є раковина для миття овочів, фруктів, посуду.
Що б правильно підібрати раковину необхідно звернути увагу на деякі основні параметри. Як правило, якісна раковина повинна бути стійкою до перепаду температур і механічних пошкоджень, таким як відколи й подряпини. Матеріал раковини повинен бути обов'язково стійкий до кислот і миючих засобів.
При забрудненні не повинно виникати проблем з видаленням жиру, солей, бруду та інших забруднень.
Щоб підібрати правильний розмір необхідно визначити співвідношення між сушаркою і раковиною. Мінімальні розміри діаметра раковини близько 380 мм, максимальні - до 450 мм. Оптимальна глибина повинна становити не більше 180 мм. Діаметр водостічного отвори не менше 40 мм.
Якщо планування кухні дозволяє встановити раковину будь-яких розмірів, то бажано вибрати максимально велику.